Saturday, February 16, 2013

Nostalji Oyunlar 2 - Super Ghouls'n Ghosts

Herkese merhaba, nostalji oyunlar serisinin 2.si "Super Ghouls'n Ghosts". Benim favorim olmakla birlikte en sevdiğim oyundur. Evet evet yanlış duymadınız! Kendisi listemde ilk sırada yer almaktadır. Pek çok kimsenin listesindeki ilk sıra belli olmamakla birlikte birçok kişi böyle bir sıralama yaparken bile tereddüt eder. Ancak bana göre "Super Ghouls'n Ghosts" kesinlikle listenin en üstlerinde yer almayı hakeden bir oyun. CAPCOM tarafından 1991 yılında "Super Nintendo Entertainment System(SNES)" için piyasaya sürülmüş bir oyun. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma "Ghosts'n Goblins" bir seri ve "Super Ghouls'n Ghosts" bu serinin 3. oyunudur. Serinin oynadığım tek oyunu "Super Ghouls'n Ghosts" ve PSP için 2006 yılında piyasaya sürülmüş "Ultimate Ghosts'n Goblins"dir. Ben bu yazımda "Super Nintendo" için üretilen versiyonu ele alacağım. Serinin diğer oyunlarını görmek için bu linke tıklayabilirsiniz. Lafı çok fazla uzatmadan, aşağıdaki görseller eşliğinde oyunumuzu anlatmaya başlıyorum.



Oyun başlarken, canlandırdığımız karakter "Şövalye Arthur", "Prenses PrinPrin"i kötü yaratık "Loki"den kurtarmıştır. "Şövalye Arthur" ve "Prenses PrinPrin" evlenmektedir ve bunun şerefine harika bir kutlama gerçekleşmektedir. Krallığın dört bir yanından insanlar bu eğlenceye katılmaktadır. Ancak ormanın karanlığında şeytani bir yaratık pusuda beklemektedir. "Şövalye Arthur" ve "Prenses PrinPrin" birbirleri ile konuştukları sırada, pusuda bekleyen korkunç yaratığımız, prensesi kaçırır. Karakterimiz "Şövalye Arthur" ise aceleyle kaleden çıkar ve prensesi kurtarmak için yollara düşer. Toplamda 7 bölümden oluşan amansız bir yolculuk onu beklemektedir. Yol boyuncu yüzlerce yaratıkla karşılaşır. Bunun yanı sıra her bölüm sonunda, o bölümün kötü karateri ile yüzleşip, diğer bölüme geçişi sağlayan anahtarı almaya çalışır.







"Şövalye Arhur" oyuna normal bir zırh ile başlıyor. Oyunda 3 çeşit zırh bulunmaktadır. İlk zırh gri renginde olup, oyuna başladığımız sırada taşıdığımız zırh, 2. zırhımız yeşil renginde olup oyun içinde bulunan sandıklardan çıkan zırh, 3.cü zırhımız ise sarı renginde olan ve ateş gücümüzü büyük oranda artıran ve yine oyun içinde bulunan sandıklardan temin edebildiğimiz son zırhtır. Üzerimizde olan zırhın hangi seviye olduğuna bakılmaksızın, oyun içinde herhangi bir yaratık ile temas etmemiz halinde zırhımız parçalanıyor ve oyuna çıplak bir şekilde devam ediyoruz. Savunmasız olduğumuz bu halimizle herhangi bir saldırıda anında ölüyoruz.








Oyunda bölümleri geçmek zor olduğu için şu sitedeki hilelerden faydalanabilirsiniz. Emulatörünüzdeki "Cheat Editor" kısmına istediğiniz hileleri girdiğiniz takdirde oyunu daha rahat geçebilirsiniz. Her emulatörün "Cheat Editor" kısmı olmadığı gibi hileleri giriş yapmak farklı şekillerde olabilir. Bu konuya bu yazıda değinmeyeceğim. Sözüde çok fazla uzatmadan sizi tekrar görsellerle baş başa bırakıyorum.








"Super Ghouls'n Ghosts", piyasaya sürüldükten sonra yaklaşık 1 milyon adet satmayı başarmıştır. Ve tüm zamanların en çok satan CAPCOM oyunlarından biri olmayı başarmıştır. Şu an "Super Ghouls'n Ghosts" oyununu bilgisayarımda "BSNES" Emulatörü aracılığı ile oynuyorum. Sizde herhangi bir SNES Emulatörünü bilgisayarınıza kurduktan sonra buradaki ROM'u bilgisayarınıza indirip, oyunu oynamaya başlayabilirsiniz. Yalnız ufak bi hatırlatma yapayım. Sorun belki başka bir yerde olabilir. Ancak, sanırım ROM'dan kaynaklı bir hata olduğu için 4.bölüm geçilmiyor. Karakter oyunun bir noktasında sıkışıp kalıyor. Oyunu oynarken bunu göz ardı etmeyin. Hepinize keyifli saatler diliyorum.

No comments:

Post a Comment