Thursday, June 13, 2013

Belgesel Kuşağı - Carl Sagan's Cosmos

Uzun zamandır, hayata geçirmek isteyip, işlerin ve derslerin yoğunluğundan dolayı gerçekleştiremediğim bir projede "Belgesel Kuşağı" idi. Peki nedir bu "Belgesel Kuşağı"? Kısaca bu zamana kadar izlediğim, üzerimde güzel izlenimler bırakmış, bazı şeyleri daha kolay ve rahat bir şekilde anlamamı sağlamış ve herkese faydalı olacağını düşündüğüm kimi belgeselleri sizlerle paylaşmak diyebiliriz. Bu kuşağın ilk serisi "Carl Sagan's Cosmos". ABD'li gökbilimci Carl Sagan'ın tarafından sunulan, yine Carl Sagan, Ann Druyan ve Steven Soter tarafından yazılan 13 bölümlük belgesel serisidir. Belgesel hayatın kökeni ve kainatın yapısını zevkli ve sade bir şekilde izleyicilere anlatmaktadır. Aynı zamanda kitabı da bulunan belgesel serisi, 60'dan fazla ülkede 500 milyona yakın kişi tarafından izlenmiş ve ABD'deki tv yapımları arasında en çok izlenen iki belgeselden biri olmuştur. Lafı çok fazla uzatmadan youtube linklerini sizlerle paylaşıyorum.

Not: Buradaki linkten seriyi blok halinde izleyebilirsiniz. Ayrıca Türkçe ve İngilizce altyazı desteği mevcuttur. Blogspot'un gelişmiş video player özelliklerinin kapalı olmasından ötürü altyazı seçimi aşağıdaki videolarda yapılamamaktadır.

Carl Sagan's Cosmos - 101 - The Shores of the Cosmic Ocean


Carl Sagan's Cosmos - 102 - One Voice in the Cosmic Fugue


Carl Sagan's Cosmos - 103 - Harmony of the Worlds


Carl Sagan's Cosmos - 104 - Heaven and Hell


Carl Sagan's Cosmos - 105 - Blues For a Red Planet


Carl Sagan's Cosmos - 106 - Traveller's Tales


Carl Sagan's Cosmos - 107 - The Backbone of Night


Carl Sagan's Cosmos - 108 - Travels in space and time


Carl Sagan's Cosmos - 109 - The Lives of the Stars


Carl Sagan's Cosmos - 110 - The Edge of Forever


Carl Sagan's Cosmos - 111 - The Persistence of Memory


Carl Sagan's Cosmos - 112 - Encyclopaedia Galactica


Carl Sagan's Cosmos - 113 - Who Speaks For Earth

1 comment:

  1. Mart ayında belgeselin re-make versiyonu "cosmos a space-time odyssey" ismiyle yayınlanmaya başlayacak neil degrasse tyson sunumuyla. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

    ReplyDelete